Bk-9 Gossos d’intervenció

Unitats canines policials

BK-9 Gossos d’Intervenció, és una empresa especialitzada en la formació continuada de gossos policia, i lligada a l’empresa d’educació canina Infahund.

Així els cossos policials sempre poden disposar d’un gos de patrullatge en òptimes condicions. El paper de la unitat canina és fonamental per minimitzar la presència de drogues i estupefaents als municipis. Els gossos estan especialitzats en: detecció de substàncies estupefaents, detecció de bitllets, vigilància i patrullatge, per ser part d’unitats canines policials per a la seguretat pública i la recerca policíaca.

Realitzem els cursos especialitzats per a policies per tal de convertir-los en guies canins, per poder portar els nostres gossos d’intervenció.

Com treballem a
Bk-9 gossos d’intervenció

Bk-9 (gossos d’intervenció) és una empresa destinada a la formació continuada de gossos i guies especialitzats en l’àmbit de les unitats canines policials, denominades així perquè són gossos utilitzats i ensinistrats amb la finalitat de l’ús per a la seguretat pública i la recerca policíaca.

Les races més utilitzades en el sector són el pastor alemany de treball i el pastor belga malinois.

Per altra banda, habilitem també amb la formació reglada i específica en l’àmbit de la seguretat privada ja que l’instructor de Bk-9 és un tècnic amb diplomatura i capacitació tècnica necessària, oficial i homologada.

El nostre compromís és la permanent actualització i el manteniment en l’excel·lència tant dels gossos com dels seus guies ja que en el centre es procura una formació continuada un cop els cans i guies ja tenen el nivell operatiu assolit. Tant important és l’ensinistrament bàsic com la motivació permanent del gos.

Així doncs, de la mateixa manera que un policia permanentment format és un policia eficaç; un gos policia és un membre més del cos que té unes necessitats especials i per maximitzar el seu rendiment requereix d’una permanent tutela, formació, nivell de motivació, d’entrenament/ensinistrament i cura diària.

Infahund, Centre d’Ensinistrament Vidreres (Bk-9) és el centre caní de referència per la província de Girona i disposem d’unes instal·lacions per a la formació amb espai tant per la formació teòrico-pràctica pels guies com pel pupil·latge i ensinistrament pels gossos policia.

En el centre treballem tant la creació de les noves unitats canines així com el progrés i el reciclatge continuat d’aquelles unitats ja consolidades.

La central Bk-9 és el punt de trobada comú i d’intercanvi per les diferents unitats K-9 on es comparteixen experiències i s’assoleixen objectius comuns.

Gossos K9

Els nostres gossos estan preparats per ser activats durant les 24 hores del dia. Tenim varis k9 que estan en constant reciclatge i preparats per donar el millor d’ells. Els cuidem per tal que tinguin totes les seves necessitats físiques satisfetes i els preparem psicològicament per a que el seu dia a dia sigui el més idoni, així doncs els gossos tenen la formació necessària per formar part d’unitats canines policials, que han de saber portar-los correctament ja que són gossos de treball amb unes condicions i necessitats especials de maneig.

Tasques d’un guia caní

  • Patrullatge civil

  • Controls policials amb k9

  • Intervencions per detecció de substàncies estupefaents

  • Xerrades de tinença responsable de gossos per a escoles

  • Pràctiques contínues

  • Coneixements profunds sobre maneig de gossos k9